Jak To Rozwiązać?
Marcinek;): Jak rozwiązać te zadanie ?
prosze o rozwiazane wszystkich przykladow

Polecenie:
dokonczyc zdania tak aby byly prawdziwe , nastepnie udowodnic otzymane prawa.
a) Ax(BuC)=
b) (AnB)x(CnD)=
c) Ax(B\C)=
d)(AnB)x(CuD)=
e)(AuB)x(CuD)=
25 lis 19:54
Basia: x to iloczyn kartezjański jak sądzę
wobec tego
Ax(B∪C) = (AxB)∪(AxC)
(A∩B)x(C∩D) = [Ax(C∩D)]∩[Bx(C∩D)] = (AxC)∩(AxD)∩(BxC)∩(BxD)
i tak dalej
25 lis 20:33
Marcinek;): a jak to udowodnic ?
tak x to iloczyn kartezjanski.
i jak rozpisac podpunkt d ?
25 lis 20:56
26 lis 13:18