PROSZE O ROZWIAZANIE !
Marcinek;): Jak rozwiązać te zadanie ?
prosze o rozwiazane wszystkich przykladow
Polecenie:
dokonczyc zdania tak aby byly prawdziwe , nastepnie udowodnic otzymane prawa.
a) Ax(BuC)=
b) (AnB)x(CnD)=
c) Ax(B\C)=
d)(AnB)x(CuD)=
e)(AuB)x(CuD)=
Nie Potrzebuje podpowiedzi tylko rozwiazan. dostane minusa jak tego nie zrobie.
25 lis 21:44
Skipper:
... "wygodnicki"
Marcinek ... popłaczemy się tu z tego Twego minusa−
25 lis 22:01
Marcinek;): nie taki wygodnicki.. ja naprawde probowalem to zrobic a zwlaszcza dowody sa dla mnie za
trudne
25 lis 22:03
25 lis 22:03
Marcinek;): znam te prawa. ale tu chodzi o iloczyn kartezjanski
25 lis 22:05
Marcinek;): Skipper: widze ze masz takie samo pojecie jak ja na ten temat

pomoze ktos?
nie mam pojecia jak to udowodnic.
wiem czemu sa rowne te zbiory (oprocz teo d) a dowodu nie znam do zadnego
25 lis 22:11
25 lis 22:15
Marcinek;): aniabb wyjdziesz za mnie ?
KOCHAM CIE


*
25 lis 22:18
aniabb: Pozwolenie dostałam.. zgrzewka piwa dla mojego faceta, a dla mnie pierścionek z diamentem

i
przyjeżdżaj
25 lis 22:28
Marcinek;): ok

xD

*
teraz bede mial same plusy i kolokwia na 5
25 lis 22:33
Marcinek;): a jak rozpisac d? bo tutaj tego nie ma:(
25 lis 22:51
aniabb: połączyć 2.2 i 2.3 za dużo pisania jak na mnie i ten edytor
25 lis 23:09
Marcinek;): jakim spojnikiem?
26 lis 11:24
aniabb: to jeszcze aktualne? myślałam że już masz minus i odpuściłam
26 lis 11:46
Marcinek;): o 14 mam zajecia
26 lis 12:34
aniabb: a gdzie ten pierścionek że mam się tak poświęcać
26 lis 12:55
andzia: MOZE KTOS MI ZROBIC MOJE ZADANIE PROSZE
26 lis 12:57
aniabb: d) (AnB)x(CuD) = (AnB)xC u (AnB)xD) = (AxC n BxC) u (AxD n BxD)
(a,b) ∊(AnB)x(CuD) ⇔ a∊(AnB) ⋀ b∊(CuD) ⇔ a∊(AnB) ⋀ (b∊C ⋁ b∊D) ⇔
⇔(a∊(AnB) ⋀ b∊C) ⋁ (a∊(AnB) ⋀ b∊D) ⇔ ((a∊A ⋀ a∊B) ⋀ b∊C) ⋁ (a∊A ⋀ a∊B) ⋀ b∊D)⇔
⇔((a∊A ⋀ b∊C)⋀ (a∊B ⋀ b∊C)) ⋁ ((a∊A ⋀ b∊D)⋀ (a∊B ⋀ b∊D)) ⇔
⇔((a,b)∊AxC ⋀ (a,b)∊BxC) ⋁ ( (a,b)∊AxD ⋀ (a,b)∊BxD ) ⇔
⇔(a,b)∊(AxC n BxC) ⋁ (a,b)∊(AxD n BxD) ⇔ (a,b)∊(AxC n BxC) u (AxD n BxD)
26 lis 13:10
aniabb: uff ..15 min klikania o niczym ... nie cierpię dowodów
26 lis 13:12
Marcinek;): dziekuje

niech ci sie ta pomoc w dzieciach wroci

naprawde nie wiem jak mam ci dziekowac

*
26 lis 13:15
aniabb: e) zrób sam jak wyżej zamień odpowiednie n na u
26 lis 13:16
aniabb: dzieci to do mikrofali jak są małe i jeszcze się mieszczą
26 lis 13:17