Równania i nierówności kwadratowe
Daria: 1.Rozwiąż równanie:
a). 5x
2+8=−12x
b). (2x+1)(2x−1)=4x
c). 5y
2=4y(2y+3)+9
e). 3x(x−2)=−2,5
f). (3y−5)(2y−2)=16
g). 4(y−1)
2=y
2
h). 5(x+7)
2=25
i). 3(x−2)
2=18
j). (2x−1)
2−5(2x−1)+4=0
k). (3x=4)
2+6(3x+4)−16=0
21 maj 10:01
Bogdan:
Co to, zadanie domowe trzeba tu odrobić? Podaj swoje rozwiązania, ktoś sprawdzi.
Wskazówki do rozwiązania znajdziesz w swoim podręczniku, zeszycie oraz tutaj
54
21 maj 11:13
Daria: nie to nie praca domowa tylko zadania dodatkowe. Oki dzięki
21 maj 12:23