Wykres funkcji.
Agnieszkaa: Wykres funkcji f przesuń o dany wektor u. Następnie napisz wzór otrzymanej funkcji i omów jej
własnosci :
f(x)= −14x2 u= [−1,4]
− monotonoczność
− wartość największa
− zbiór wartości
− miejsca zerowe
22 lis 22:57
Artur_z_miasta_Neptuna:
i w czym problem
22 lis 22:57
Artur_z_miasta_Neptuna:
jak się przesuwa funkcję o wektor
22 lis 22:57
Artur_z_miasta_Neptuna:
jak to wygląda na wykresie i jak to wygląda we wzorze funkcji
22 lis 22:58
Agnieszkaa: Kompletnie nie wiem jak to zrobić, u mnie z matmą jest masakra
22 lis 22:59
22 lis 23:10
22 lis 23:11
Mila:

x=−1 os symetrii paraboli
x
w=−1
y
w=4 największa wartość
Z
w=(−
∞;4>
miejsca zerowe
| | 1 | | 1 | |
− |
| (x+1)2+4=0⇔− |
| (x+1)2=−4 /*(−4) |
| | 4 | | 4 | |
(x+1)
2=16
x+1=4 lub x+1=−4
x=3 lub x=−5
resztę odczytaj z rysunku
23 lis 00:23