rozłóż na czynniki
pablo: a
10+b
10 
(a
5+b
5)
2
22 lis 20:08
Kejt: nie.
22 lis 20:08
pablo: a jak
22 lis 20:10
pablo: może takie coś (a5+b5)2−2a5b5
22 lis 20:11
krystek: jeżeli to :=(a5+b5)2−2a5*b5
22 lis 20:11
Kejt: prędzej...ale zastanawiam się co dalej..
22 lis 20:12
pablo: a jak by było przy odejmowaniu (a
10−b
10)
22 lis 20:13
ICSP: Kejt nad tym tu się zastanawiać
22 lis 20:14
Kejt: wtedy ze wzoru skróconego mnożenia.. a2−b2=(a+b)(a−b)
22 lis 20:14
krystek: (a5−b5)(a5+b5) i poprzednie też wg wzoru
22 lis 20:14
Kejt: rozmawiam przez telefon

więc muszę uwagę dzielić..
22 lis 20:15
pablo: (a10−b10)=(a10−b10)(a10+b10)
22 lis 20:17
pablo: 5*5 da 25 a nie 10
22 lis 20:17
pablo:
22 lis 20:21
ICSP: jak nie znasz wzorów na potęgowanie to nic nie poradzimy
22 lis 20:22
krystek: a5*a5=a10 lub (a5)2=...
22 lis 20:22
pablo: a no tak te same podstawy wykładniki dodajemy już mi się rozjaśniło
22 lis 20:23
Vax: a10+b10 = (a2)5 + (b2)5 = (a2+b2)(a8−a6b2+a4b4−a2b6+b8)
22 lis 20:37
Kejt: i
Vax zepsuł zabawę
22 lis 20:38
pablo: a skąd się wziął ten drugi nawias bo nie kumam
22 lis 20:39
pablo: Kejt możesz być tak miła i powiedzieć z jakiego wzoru to "'wyszło"
22 lis 20:44
22 lis 20:47
pablo: dziękować asdf
22 lis 20:49