matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rowniania i nierownosci
ola:
oblicz : (x−5)(x+5)=x
2
−100x lub (3−x)
2
− (x=1/3)
2
=2/9 4(x−3
2
−(2x−5)
2
≥2 9(2/3x−3)
2
<(1−2x)
2
22 lis 00:56
aniabb:
(x−5)(x+5)=x
2
−100x x
2
−25=x
2
−100x −25 =−100x 100x=25 x=0,25
22 lis 08:17
aniabb:
https://matematykaszkolna.pl/strona/55.html
22 lis 08:18