Funkcja kwadratowa
agata: Wskaż postać iloczynową wzoru funkcji kwadratowej f(x)=4(x−2)+x(x−2)
jak ktoś może mi to krótko wytłumaczyć to będę wdzięczna bo jutro mam z tego sprawdzian.
20 lis 18:00
20 lis 18:05
agata: a jak chodzi o takie np. zadanie: Wskaż postać iloczynową trójmianu y=3x2 + 3x − 6 to jak to
zrobić ?
20 lis 18:49
agata: a jak chodzi o takie np. zadanie: Wskaż postać iloczynową trójmianu y=3x2 + 3x − 6 to jak to
zrobić ?
20 lis 18:49
szreder: f(x) = −2x 2 − 4x + 6
25 maj 20:04
bezendu:
Δ=(−4)
2−4*(−2)*6=64
√Δ=8
y=−2(x−1)(x+3)
25 maj 20:06