matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna z pierwiastka 3x
klaauudiaxd:
Pochodna z
√
3x
ile wynosi
Bo nie mogę dojść do tego dlaczego w odpowiedziach napisane jest że
1
2
√
3
x
19 lis 21:58
irena_1:
1
1
√
3
√
3x
=
√
3
x
1
2
=
√
3
x
−
1
2
=
*
2
2
√
x
19 lis 22:00
klaauudiaxd:
a skąd wzięła się 1/2 nad pierwiastkiem z 3x
19 lis 22:03
Mila:
√
x
=x
1/2
19 lis 22:04
aniabb:
bo
√
x
= x
1/2
19 lis 22:05
klaauudiaxd:
no tak, dzięki wielkie
19 lis 22:06
meta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/168380.html
19 lis 22:25