| 2tg a | ||
a) sin2 a = | ||
| tg2 a +1 |
| sin a | 1+cos a | 2 | ||||
b) | + | = | ||||
| 1+cos a | sin a | sin a |
| tgx |
| ||||||||||||
P= | = | = | |||||||||||
| tg2x+1 |
|
| ||||||||
= | = | |||||||
|
| 2sinx | cos2x | |||
= | * | =2sinx cosx=sin2x=L | ||
| cosx | 1 |
sam jednak bym tego nie rozwiązał
| sinx | 1+cosx | sin2x+(1+cosx)2 | ||||
L= | + | = | = | |||
| 1+cosx | sinx | sinx(1+cosx |
| sin2x+1+cos2x+2cosx | ||
= | = | |
| sinx(1+cosx) |
| 1+1+2cosx | 2(1+cosx) | |||
= | = | = | ||
| sinx(1+cosx) | sinx(1+cosx) |
| 2 | ||
= | =P | |
| sinx |
bez Ciebie bym tu leżał, i nic bym nie wykombinował
dzięki dzięki
ej, a potrafisz zadanka 'miki' ?
https://matematykaszkolna.pl/forum/168314.html