trygonometria liceum
mika: Sprawdź czy tożsamością jest równość:
| | cos2alpha−1 | |
a) |
| = tg2alpha |
| | sin2alpha−1 | |
| | sinbetha + sin2betha | |
b) |
| =tgbetha |
| | 1+cosbetha+cos2betha | |
19 lis 19:56
mika: prosze, prosze o pomoc !
19 lis 20:02
mika: naprawdę zero pomysłu na moje zadanie ?
19 lis 20:07
meta:
a)
| | −(1−cos2α) | | cos2α | |
L= |
| = |
| = tg2α=P |
| | −(1−sin2α) | | sin2α | |
b) napisz porządnie treść
19 lis 20:11
mika: ok, więc betha to będzie jako literka b
19 lis 20:15
mika:
| sin b + sin2 b | |
| = tg b |
| 1 + cos b + cos2 b | |
19 lis 20:17
mika: meta, prosze, pomóż
19 lis 20:23
saders: | | sin2α | |
a) to co meta tylko pomylił sobie, ma być |
| = tg2α |
| | cos2α | |
19 lis 20:32
kędzior: aa, no możliwe, dzięki
a saders, potrafisz podpunkt b) ?
19 lis 20:34
mika: no własnie, bo tak to wychodzi wzór na ctg2a
19 lis 20:35
Saizou : a)
| | −(1−cos2x) | | −sin2x | |
U{cos2x−1}{sin2x−1)= |
| = |
| =tg2x |
| | −(1−sin2x) | | −cos2x | |
19 lis 21:00
Saizou : a b ma być cos2β czy cos2β
19 lis 21:03
mika: cos2β

0
19 lis 21:06
mika: cosinus nie ma potęgi w mianowniku
19 lis 21:07
mika: saizou dasz radę ?
19 lis 21:18
Saizou : mi się wydaje że jest to nie prawda
19 lis 21:38