Prosze o pomoc ; (
Kaska93: 1.Osia symetrii paraboli y=−x2−4x−3 jest prosta: a) x=−4 b)x=−2 c) x=2 d) x=4
2.Dany jest okrag o promieniu r=1,8 wiadomo, ze odleglosc srodka tego okregu od prostej l jest
rowna pierwiastek z 3. Wowczas:
a) prosta jest styczna do okregu.
b) prosta ma za okregiem 2 punkty wspolne
c)prosta i okrag nie maja punktow wspolnych
d) nie mozna stwierdzic, ile punktow wspolnych ma prosta z okregiem
3.Jezeli u(x)=4x3+2 i v(x)=x4 − 3x2 to stopien wielomianu u*v jest rowny:
a)3
b)4
c)7
d)8
4.Dany jest wielomian w(x) = 2x3 +x2 − 7 wartosc wielomianu dla x=−2 jest rowna:
a)−27
b)−19
c)13
d)5
5.Koło jest opisane nierownoscia (x+4)2 +(y+4)2 <− (<−mniejsze, rowne) do tego kola nalezy
punkt
a) (o,o)
b (4,4)
c) (−4,−4)
d) (4,0)
19 lis 17:14
19 lis 17:15
19 lis 17:16
19 lis 17:17