aaa
dominika: oblicz odległość środka okręgu od x2 + y2 −2x + 6y −2 =0 od wierzchołka praboli y= x2 − 10x
+28
19 lis 16:45
krystek: S(a,b) okręgu:
−2=−2a −2b=6
wierzchołek paraboli (p,q)
19 lis 16:47
dominika: p i q?
19 lis 16:49
19 lis 16:50
olciaaa: i co jak obliczyłam p i q?
19 lis 16:54
krystek: Odległość środka okręgu S od wierzchołka paraboli W liczysz.
19 lis 16:58
19 lis 16:58
olciaaa: czy mozecie sprawdzic czy ma wyjsc √52 ?
19 lis 17:10
krystek: Zapisz obliczenia sprawdzę.
19 lis 17:11
olciaaa: p=5 q=3
√(5−1)2 + (3+3)2 = √16+36
19 lis 17:17
krystek: tak
19 lis 17:18