Równania
Natalia: | | x+1 | | 8 | |
Rozwiązaniem równania |
| = |
| |
| | 2 | | x−5 | |
19 lis 11:55
Kejt:
(x+1)(x−5)=16
wymnóż i dokończ.
19 lis 11:57
Nienor: I nie zapomnij o dziedzinie równania
19 lis 11:59
beti: zał x−5≠0 więc x≠ 5
(x+1)(x−5)=16
wymnóż i policz Δ i pierwiastki
19 lis 12:00
Natalia: odpowiedzi:
a)x=3 y=7
b)a=−3 y=7
c)x=−3 y=−7
19 lis 12:02
Kejt: policz je sobie..nie podamy Ci gotowców.
19 lis 12:03
Natalia: wiem, że to będzie odp b ale nie wiem jak to obliczyć
19 lis 12:11
19 lis 12:12
Kejt: mhm..mnożysz x*x − 5*x + 1*x itd. nie wierzę, że nie umiesz mnożyć..
19 lis 12:13