Funkcja Liniowa
Radipo: Napisz wzor funkcji liniowej ktorej wykres przechodzi przez punkty A(−2,−5) oraz B (1,4)
Hmmm jak by wam to powiedziec potrzebuje tego wzoru bym mogl sobie obliczyc do rownoleglej i
prostopadlej co juz potrafie
18 lis 13:50
18 lis 13:51
18 lis 13:51
Kejt: Piotr..spokojnie..trzeba docenić to, że chce sam wzór, a nie żeby ktoś za niego całego zadanie
rozwiązał..teraz to niestety rzadkość..
18 lis 13:52
Piotr:
ja jestem spokojny

może na lekcji robili z innego wzoru..moze z ukladu..
18 lis 13:54
Radipo: yhym dzieki za wzor a wiec :
A (−2,−5) oraz B (1,4)
Nie wiem czy to dobrze zrobilem ale przynajmniej sie staralem cos wykminic

(1−(−2)) (y−(−5))=(4−(−5))−(x−(−2))
3(y−(−5))=9(x−(2))
3y=9x−(−2)+5
3y=9x+3 : / 3
y=3x+1
Co o tym mysliscie ?
18 lis 14:21