Wykres funkcji
Adam: Jak będzie wyglądał wykres funkcji x2 − |x| ?
16 lis 19:10
Ajtek:

Tak.
16 lis 19:18
Timmy: Zauważ, że jest to funkcja parzysta, więc wystarczy, że narysujesz np f(x) = x2 − x a potem
to, co jest po prawej stronie od prostej x = 0, odbijesz na lewą.
16 lis 19:18
Adam: To może inaczej, jakie miejsca zerowe ma ta funkcja?
Albo jak powstaje ta 'dupka' kolokwialnie mowiac?
x2 parabola a potem?
16 lis 19:24
Saizou : dla x≥0
h(x)=x2−x
dla x<0
g(x)=x2+x
16 lis 19:31
Adam: Czyli tutaj jest przesuniecie paraboli w dol o jaka wartosc?
16 lis 19:34
Ajtek:
Rozpatrujesz to na przedziałach:
1o dla x∊(−∞;0)
y=x2+x
2o dla x∊<0;∞)
y=x2−x
16 lis 19:34
Ajtek:
Cześć
Saizou 
.
16 lis 19:34
Saizou : witaj
Ajtek
właśnie to napisałem
16 lis 19:36
Ajtek:
Jak pisałeś, to ja też pisałem

.
16 lis 19:36
16 lis 19:38
Adam: Teraz rozumiem, dziękuje bardzo za pomoc!
16 lis 19:39