sinus.
funkcja: sin
245st jest równa liczbie :
jak liczyc sin
2
16 lis 13:39
nauczyciel: sin2 45o = (sin45o)2 = (√22)2=24=12
16 lis 13:42
funkcja: a takie cos: sin
260
0+cos
230
0 =
wiem , ze sinus + cosinus jest jakas zaleznosc, prawda
16 lis 13:48
16 lis 13:49
krystek: cos(90−α)=sinα
16 lis 13:51
funkcja: 50% liczby tg60o równe jest liczbie :
tg60o jest √3 i z tego jeszcze 50%, ale nie pasuje mi do zadnej z odpowiedzi bo wynik
wychodzi wieloliczbowy po przecinku.
odp są takie : A. cos30o B.sin30o C.tg30o D.sin45o
16 lis 13:58
krystek: | 1 | |
| √3= popatrz w tabelkę wartości |
| 2 | |
16 lis 14:02
nauczyciel: sin2 60o + cos2 30o = (sin60o)2 + (cos30o)2 = (√32)2 + (√32)2 =
64 = 32
16 lis 14:03
nauczyciel: 50% z √3 to jak napisał krystek. Szukamy w tabeli kątów funkcji trygonometrycznych i taka
wartość osiąga cos30o
16 lis 14:05
funkcja: patrzę na tą tabelkę i nic nie widze...
a jak mam (sin45
o + cos45
o)
2 to dlaczego nie jest to równe 1 tylko 2
16 lis 14:06
krystek: Odp A
16 lis 14:06
16 lis 14:07
krystek: sin245+sin245=1
16 lis 14:08
funkcja: a dlaczego jest (
√2)
2 a nie (
√22)
2
16 lis 16:10
16 lis 16:15
funkcja: Sinus kata ostrego α jest równy 2−{1}{2}. Wobec tego miara kata α jest :
A. mniejsza od 30o B. równa 30o C.równa 45o D. większa od 45o
16 lis 16:27
funkcja: 2−1/2 tam ma byc
16 lis 16:28
Saizou : | | 1 | | √1 | | √2 | |
2−1/2=( |
| )1/2= |
| = |
| |
| | 2 | | √2 | | 2 | |
zatem α=45
o bo ma być kąt ostry
16 lis 16:30
funkcja: prosta o równaniu y=√33x +√3 jest nachylona do osi OX pod kątem o mierze :
16 lis 16:38
funkcja: takie male moje pytanie dlaczego wynik zaleznosci sin
2α +cos
2α = 1 jest wymierne
16 lis 16:54
Saizou : kąt nachylania to a=tgα, zatem ...
16 lis 16:58
funkcja: dalej nic nie wiem ..
16 lis 17:11