wykaż że
piórnik: Wykaż że
| | π | |
∀x∊<−1,1> arcsinx + arccosx = |
| |
| | 2 | |
16 lis 11:17
Bogdan:
Tu
63961 dwa lata temu pokazałem to uzasadnienie
16 lis 12:06
Kejt: co za pamięć
16 lis 12:08
piórnik: dzięki !
16 lis 12:09
Bogdan:
16 lis 12:20
piórnik: a możesz mi wytłumaczyć dlaczego x=sinα i α=arcsinx ? i podobnie z cos
16 lis 12:30
Bogdan:
α = arcsinx ⇒ x = sinα, np.: dla α = 37o x = sin37o ⇒ 37o = arcsinx,
Sugeruję lekturę dotyczącą funkcji cyklometrycznych.
16 lis 12:35
piórnik: okej już wiem
16 lis 12:41