Proszę o rozwiązanie zadań
Sfora : Proszę o rozwiązanie zadań:
Z logarytmów i ciągów
1. Wyznacz sumę wszystkich liczb naturalnych trzycyfrowych.
2. Ile wyrazów dodatnich ma ciąg an=−n
2+5n
3. Który wyraz ciągu an=n
3−5n
2+n−5
| | 5n + 25 | |
4. Który wyraz ciągu an= |
| jest równy 10' |
| | n + 1 | |
5. Wypisz pięć początkowych wyrazów ciągu określonego wzorem an=2
n+
12n
6. Widząc, że log2=0,3 i log3=0,48. oblicz log5
7. wykaż, że x jest liczbą całkowitą, gdy:
a) x=log
27 9 + log
27 243 + log
27 3
8
15 lis 21:51
Piotr:
podaj maila to Ci wysle rozwiazania
15 lis 21:52
Piotr:
żartuje oczywiscie
15 lis 21:53
Sfora : 7 zadanie poprawnie brzmi tak a) x =log27 9 + log27 243 + log27 38
b) x=log5 125 − 2log5 5
15 lis 21:54
ZKS:
Ja mogę podać nr konta bankowego na który trzeba uiścić opłatę za rozwiązanie zadań.
15 lis 21:56
ICSP: Piotrze przykro by było gdyby twój drugi post zniknął
15 lis 21:59
New : Krzysiu343@onet.eu
Dasz radę na dzisiaj ?
15 lis 21:59
Piotr:
witaj (eeee jaki tu kolor uzyc

)
ZKS
ooo to by bylo dobre
15 lis 22:00
Piotr:
ICSP
15 lis 22:01
ICSP: no to już migiem rozwiązujesz te zadanka
15 lis 22:01
Piotr:
@Sfora vel New
no nie zdąże
15 lis 22:02
ZKS:
Witam
Piotr.

To na jaki kolor mam sobie ustawić żeby było lepiej?
15 lis 22:03
Piotr:
nie wiem

Godzio mial taki fantastyczny, ze nie bylo widac, ze to Godzio
15 lis 22:04
New : To zrobi ktoś chociaż jakieś z tych zadań ?
15 lis 22:06
15 lis 22:07
ZKS:
Za chwilę poszukam tego koloru.
15 lis 22:09
ICSP: Piotrze obiecałeś że będziesz robił te zadanka wiec je teraz rób
15 lis 22:10
ZKS:
Sprawdzę czy to ten.
15 lis 22:10
Piotr:
nic nikomu nie obiecalem

@ZKS powtorze : masakra!
15 lis 22:12
ZKS:
Oj tam nie jest tak źle.
15 lis 22:15
Mila:
1) a
1=100
a
n=999
n=900
| | 100+999 | |
Sn= |
| *900 suma n− wyrazów c.a |
| | 2 | |
dokończ
2) Ile wyrazów dodatnich ma ciąg an=−n
2+5n
−n
2+5n >0 i n∊N
+
n(−n+5)>0⇔n(n−5)<0
n∊(0;5) i n∊N+
n∊{1,2,3,4}
odp. 4 wyrazy:a
1,a
2,a
3,a
4
15 lis 22:36