.
asdf: zespolone...
3√(1 + i)3
w
0 = (1 + i)
3/3
| | 2π | | 2π | |
w1 = (1 + i)(cos |
| + isin |
| ) |
| | 3 | | 3 | |
| | π | | π | |
w1 = (1 + i)(cos(π− |
| ) + isin(π − |
| ) |
| | 3 | | 3 | |
| | 1 | | √3 | |
w1 = (1 + i)(− |
| + i |
| ) |
| | 2 | | 2 | |
i co źle robię

?
14 lis 23:27
asdf: nie było pytania...nie ten zestaw odpowiedzi patrzyłem
14 lis 23:30
asdf: z =
3√−√3 − i
wyznacz pierwiastki:
|z| =
√ 3 + 1 = 2
| | −1 | | π | | π | | 11π | |
sinx = |
| >>>>>> IV ćwiartka, x = |
| , φ = 2π − |
| = |
| |
| | 2 | | 6 | | 6 | | 6 | |
| | 11π | |
z0 = 3√2(cos U{11π]{18} + isin |
| ) |
| | 18 | |
| | | | 23π | |
z1 = 3√2{cos |
| + isin |
| ) |
| | 3 | | 18 | |
| | | | 35π | |
z2 = 3√2(cos |
| + isin |
| ) |
| | 3 | | 18 | |
zgadza się? (pomijam juz skracanie kątów)
14 lis 23:38
asdf: | | π | | 7π | |
już źle...kąt fi powinien być π + |
| = |
| |
| | 6 | | 6 | |
reszta chyba dobrze
14 lis 23:44
Trivial: Widzę, że znów spamujesz.
14 lis 23:53
asdf: nikt tutaj nie spamuje
14 lis 23:55
asdf:
z
4 − 81 = 0
z
4 = 81
z =
4√81
Wiem, że jest inny sposób, ale chcę tym...
|z| = 81
| | π | |
sinx = 0 >>>>>>>>>>> II ćwiartka, x = fi = |
| |
| | 2 | |
i coś mi tu nie pasi

wzór de moivre'a:
| | φ + 2kπ | | φ + 2kπ | |
z1/n = n√|z|(cos |
| + isin |
| ) |
| | n | | n | |
to podstawiam:
| | | | | |
z0 = 4√81(cos |
| + isin |
| )... a tu dupa  |
| | 4 | | 4 | |
15 lis 00:12
Godzio:
II ćwiartka ? A nie 1 ?
15 lis 00:20
asdf: Kurde, chyba znowu za dużo..x = φ = 0
I ćwiartka <0;90> II ćwiartka (90;180> III ćwiartka (180,270> IV ćwiartka (270;360)
tak mnie uczyli
15 lis 00:25
Mila: φ=0
15 lis 00:27
Godzio:
Dawaj poprawne rozwiązanie
15 lis 00:29
asdf: 3, 3i, 3i
2, 3i
3
15 lis 00:38
Godzio:
15 lis 00:47
Piotr:
@Godzio
koniecznie ten kolor ?

masakra.
15 lis 00:51
Godzio: Jasne, że nie
15 lis 01:08
Piotr:
od razu lepiej
15 lis 01:11