wielomiany
hejhej: Dla jakiego p reszta z dzielenia wielominau w(x)=2x
3−px
2+x+1 przez dwumian q(x)=x+2 jest
| | 13 | |
doszłam do momentu −4p=sin |
| π+17 i nie wiem co dalej |
| | 6 | |
14 lis 22:23
14 lis 22:25
hejhej: | | 3 | |
wyszło mi −4 |
| , dobrze? |
| | 8 | |
i jeszcze mam coś takiego:
dla jakiego p reszta z dzielenia wielomianu w(x)=x
3−p
2x
2+2 przez dwumian
| | 1 | | 15 | |
q(x)=x+{ |
| }log32 jest równa |
| |
| | 3 | | 8 | |
14 lis 22:33
krystek: | | 1 | |
pierwiastek −(3−log32)=− |
| |
| | 2 | |
14 lis 22:39
hejhej: | | 1 | |
a skąd wiadomo, że to |
| ? |
| | 2 | |
14 lis 22:41
krystek: | | 1 | |
a−logab=aloga(b−1=b−1= |
| |
| | b | |
14 lis 22:43
14 lis 22:45
hejhej: ale i tak wychodzi mi źle, bo jak podstawiłam
to wyszło p=1 a powinno być p=0
14 lis 22:50
hejhej: aa, już wiem
14 lis 22:51
14 lis 22:51