matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie
POMOCY;(;(;(:
w(x)=x
3
+2x
2
−4x+b a) Wyznacz a,b,c aby wielomian W(x) i P(x)=x
2
+(2a+3)x
2
+(a+b+c)x−1 były równe. b) Dla a=3 b=0 zapisz wielomian W w postaci iloczynu jednomianu stopnia 1.
18 maj 20:29
Basia:
Patrz
16700
i
http://matura.gazeta.pl/matura/1,79505,6601381,Matura_2009__matematyka___arkusze_i_rozwiazania.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=ujki&utm_campaign=a_wlatcystyczen0109
18 maj 20:37
POMOCY;(;(;(:
18 maj 20:40