zz
Ktoś:): w(x)=x3+2x2−4x+b
a) Wyznacz a,b,c aby wielomian W(x) i P(x)=x2+(2a+3)x2+(a+b+c)x−1 były równe.
b) Dla a=3 b=0 zapisz wielomian W w postaci iloczynu jednomianu stopnia 1.
18 maj 20:01
Eta:
porównujemy współczynniki przy tych samych potęgach x
w P(x) ma być napewno x
3.....
więc:
2a +3 = 2 a+b+c = −4 b= −1
policz, to już proste
18 maj 20:05
Ktoś:): równanie ma byc tak jak napisane x
2
18 maj 20:07
Basia: Niemożliwe. Wielomian st.3 nigdy nie będzie równy wielomianowi st.2.
Musi być tak jak napisała Eta.
18 maj 20:09
Ktoś:): to bodajże matura z tego roku
18 maj 20:11
Ktoś:): więc się już nie sprzeczam
18 maj 20:11
ola: tak tylko nie wiem o co tu chodzi i co mam z tym dokładnie zrobić
18 maj 20:26
ola: POMOCY:(:(:(:(:(:(:(
18 maj 20:27
Basia: Rozwiązać układ równań, który Eta podała.
18 maj 20:48