oo
ola: w(x)=x3+2x2−4x+b
a) Wyznacz a,b,c aby wielomian W(x) i P(x)=x2+(2a+3)x2+(a+b+c)x−1 były równe.
b) Dla a=3 b=0 zapisz wielomian W w postaci iloczynu jednomianu stopnia 1.
18 maj 20:20
18 maj 20:23
ola: tak tylko nie wiem o co tu chodzi i co mam z tym dokładnie zrobić
18 maj 20:24
Basia: Przede wszystkim poprawnie przepisać treść zadania. Jest nieprawidłowa. Sprawdzałam przed
chwilą. Matura podstawowa z tego roku.
18 maj 20:30
POMOCY;(;(;(: Może źle napisałam na lekcji i nie wiem jak powinno być:(
18 maj 20:31
POMOCY;(;(;(: P(x)=x
3+(2a+3)x
3+(a+b+c)x−1 TAK MA BYĆ
18 maj 20:32
Basia: Przede wszystkim poprawnie przepisać treść zadania. Jest nieprawidłowa. Sprawdzałam przed
chwilą. Matura podstawowa z tego roku.
18 maj 20:33
POMOCY;(;(;(: Może źle napisałam na lekcji i nie wiem jak powinno być:(
18 maj 20:33
18 maj 20:35
POMOCY;(;(;(: mam już
18 maj 20:40