matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocyyy ! :D
Feline:
Oblicz wartość liczbową wyrażenia
2ctgα
a)
dla α=45° i β=30°
1
sinα+
tgβ
b) sin
2
αtgα+3tgβsinβ dla α=60° i β=45°
14 lis 17:56
Godzio:
https://matematykaszkolna.pl/strona/397.html
14 lis 17:58