...
Misiek:]: 24311 −8114+7x=927
Wykarz, że354 jest rozwiązaniem.
18 maj 19:56
Basia: Pomagam, ale nie wykarzę. Jeśli mi się uda to wykażę
18 maj 19:58
Ktoś:): ok
18 maj 20:01
Basia:
243 = 35
81 = 34
9 = 32
7x = 927 − 24311 + 8114
7x = (32)27 − (35)11 + (34)14
7x = 354 − 355 + 356
7x = 354 − 354*31 + 354*32
7x = 354*(1−3+9}
7x = 354*7 /:7
x = 354
18 maj 20:02
Eta:
Witaj Basiu

To zadanie z ostatniej matury
18 maj 20:02
Ktoś:): dziękuję
18 maj 20:04
Basia:
Witaj Eto!
Dziecinnie proste były te zadania w "podstawie".
18 maj 20:04
Ktoś:): w(x)=x3+2x2−4x+b
a) Wyznacz a,b,c aby wielomian W(x) i P(x)=x2+(2a+3)x2+(a+b+c)x−1 były równe.
b) Dla a=3 b=0 zapisz wielomian W w postaci iloczynu jednomianu stopnia 1.
18 maj 20:08
18 maj 21:26