dziedzina
bezendu1990: zbiór R\{1} jest zbiorem wartości funkcji:
czyli określam Df
a) Df=x∊R\{0}
b) Df=x∊R\{1}
c) Df=x∊R\{2}
czyli odp b

a w podręczniku mam a i c
13 lis 22:39
aniabb: bo pytanie jest o zbiór wartości a nie argumentów
13 lis 22:40
Tomek.Noah: bo dziedzina to nie zbior wartosci
13 lis 22:41
Beti: bo
zbiór wartości to nie to samo co
dziedzina
13 lis 22:41
konrad: przecież dziedzina to nie zbiór wartości....
13 lis 22:41
Ajtek:
Wyznaczyłeś dziedzinę, a nie zbiór wartości.
13 lis 22:41
bezendu1990: ok ok
13 lis 22:42
Ajtek:
A się rzucili
13 lis 22:42
bezendu1990: czyli mam narysować każdą funkcję i określić zbiór wartości
13 lis 22:43
Beti:
13 lis 22:43
bezendu1990: Beti jednak po tych zakupach zmieniłaś kolor nicku
13 lis 22:44
bezendu1990: a sorry tam była Basia nie Beti
13 lis 22:45
aniabb: albo zamienić x z y wyznaczyć nową funkcję i wtedy dziedzinę
13 lis 22:46
bezendu1990: Pole prostokąta o bokach 2x i 4y jest równe 16
c) jeśli prostokąt ten jest kwadratem, to opisane na nim koło ma pole

2x*2x=16
4x
2=16/4
x
2=4
x=2 vx=−2
d=a
√2
d=2x
√2
d=4
√2
r=2
√2
p=πr
2
p=π(2
√2)
2
p=8π
13 lis 22:51
Ajtek:
Od kiedy średnica jest promieniem okręgu opisanego na kwadracie?
13 lis 22:53
Ajtek:
ŹLE

Od kiedy przekątna kwadratu jest promieniem okręgu opisanego na kwadracie?
13 lis 22:55
aniabb: podzielił na pół
13 lis 22:56
bezendu1990: a jak to powinno wyglądać
13 lis 22:57
Ajtek:
Jeżeli x=2 to d=2
√2, a u niego r=2
√2, gdzie tu dzielenie, skoro najpierw wymnożył przez 2.
Druga linijka z d=...

.
13 lis 22:58
13 lis 22:58
bezendu1990: ogólny wzór da√2
u mnie a =2x
wyliczyłem x=2
czyli 2*2*√2=4√2
13 lis 23:04
bezendu1990:
13 lis 23:09
Ajtek:
A sory jest ok.
Nie zauważyłem, że bok a=2x

Jest gitara.
13 lis 23:10
aniabb:
13 lis 23:11
Ajtek:
Śmiej się śmiej. Jestem w stanie szukania piosenek nieoczywistych, ważnych dla mnie.
13 lis 23:13
aniabb: ooo a ja miałam robotę skończyć

a znów włączyłam nie to co trzeba
13 lis 23:16
bezendu1990: to co nie trzeba czyli matematyka.pisz
13 lis 23:17
aniabb: niom
13 lis 23:19
aniabb: jestem nałogowcem

zadania to mój żywioł
13 lis 23:19
bezendu1990: z nałogiem nie wygrasz

fajny nałóg swoja drogą
13 lis 23:20
bezendu1990: chyba każdy marzy o taki nałogu

bynajmniej ja tak
13 lis 23:20
aniabb: niebezpieczny jak każdy
13 lis 23:22
bezendu1990: ale przed maturą podobnież mile widziany
13 lis 23:22
Ajtek:
bezebdu1990 jeszcze trochę poczekajmy

.
Na forum jestem od 3 lat, jakoś tak. Szukałem rozwiązania zadania i znalazłem je tutaj. No i
rozwiązałem jedno, drugie, kolejne na forum..... i jestem do dzisiaj

.
Na koniec powiem, że dzięki wielu osobom z tego forum wiem więcej niż 3 lata temu. A pytam
rzadko.
13 lis 23:24
aniabb: czasem wystarczy poczytać
13 lis 23:25
bezendu1990: kto pyta nie błądzi

a ja tu jestem dopiero od października
13 lis 23:26
bezendu1990: tu są przeważnie logarytmy i ciągi wiec za dużego wyboru nie ma
13 lis 23:28
Ajtek:
Poczytać to mało. Zrozumieć to co się czyta to jest sukces

.
13 lis 23:28
Ajtek:
Jak to nie, taki okres w szkole, tzw sezonowość. Zaraz zacznie się stereometria na przykład.
13 lis 23:29
aniabb: i geometria
13 lis 23:29
aniabb: tzn geometria już jest
13 lis 23:29
bezendu1990: no czytam i robię sobie zadania z tych działów tylko czasami brak pomysłu na rozwiązanie
13 lis 23:29
bezendu1990: właśnie zaczynam logarytmy
13 lis 23:30
Ajtek:
Też tak miewam

.
13 lis 23:31
aniabb: to temat obok..500 wpisów ..chłopak bardzo ładnie rozwiązuje krok po kroku
13 lis 23:31
bezendu1990: poczytam sobie jutro na razie muszę uzupełnić braki w podstawowej wiedzy i trochę roz ten
materiał co był
13 lis 23:32
aniabb: mówiłam, że ta strona to niebezpieczny nałóg

obudziłam się dopiero jak próbowałam
staranować autobus
14 lis 07:21