oblicz n-ty wyraz oraz sumę n początkowych wyrazów
KUBA:
oblicz n−ty wyraz oraz sumę n początkowych wyrazów
a1=−2 q=−3 n=5
18 maj 09:02
tim: KUBA: Z racji że o tej porze to tylko ja jestem (zazwyczaj)

, to podaj wzór na n−ty wyraz
oraz sumę w ciągu geometrycznym. Takie ogólne wzory.
18 maj 09:03
tim: Musisz mieć je w sksiążce lub zeszycie. Zajrzyj obok jak potrzebujesz. Ogólne wzory.
18 maj 09:07
KUBA: to zadanie już zrobiłem
ale pogubiłem się (CHYBA ZE ZNAKAMI)
chciałbym porównać wynik
18 maj 09:25
18 maj 09:28
KUBA: 1−(−3)5
sn=−2*−−−−−−−−−−−−−
1−(−3)
18 maj 09:39
tim: Mój błąd, przepraszam
18 maj 09:43
KUBA: nie ma za co ale byłbym wdzięczny gdybyś podał wynik ;−)
18 maj 10:01
tim: −122
18 maj 10:04
KUBA: dzięki serdeczne :−)
18 maj 10:08