matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dziwna pochodna
pochodniak:
oblicz pochodną y=(e
x
)/tgx
12 lis 12:43
gosc:
wolfram podpowiada coś takiego, może to Cię jakoś nakieruje
http://www.wolframalpha.com/input/?i=y%27%3D%28e^x%29%2Ftg%28x%29
12 lis 12:45
Bogdan:
f
f'*g − f*g'
raczej wyznacz pochodną, korzystamy z pochodnej ilorazu: (
)' =
g
g
2
e
x
*tgx − e
x
*(tg
2
x + 1)
y' =
= ...
tg
2
x
12 lis 12:48
aniabb:
normalnie wzór 2 od dolu
https://matematykaszkolna.pl/strona/359.html
12 lis 12:48