Oblicz korzystając z własności potęg
ala : 35 * 34 + (33)3 i podzielić to wszystko przez 38
11 lis 21:41
11 lis 21:46
Saizou : | 35*34+(33)3 | | 39+39 | | 2*39 | |
| = |
| = |
| =2*3=6 |
| 38 | | 38 | | 38 | |
11 lis 21:47
Ajtek:
Wzorki masz tutaj
186 
.
11 lis 21:47
Ajtek:
Cześć
Piotr, Saizou 
.
11 lis 21:47
Piotr:
pierwszy

Cześć
Ajtek, Saizou
11 lis 21:48
Saizou : Witam panów, drugi
11 lis 21:49
Ajtek:
A ja się tylko witałem
11 lis 21:52
ala : Dzięki Panowie
11 lis 21:53
tedi: (p10{16}x5√8)/ 8−1x4√64=
26 paź 21:12
tedi: U{p10{16}*5√8} {8−1x4√64} sory może tak trzeba było zapisać
26 paź 21:16