Rozwiąż równanie.
Ola: Rozwiąż równanie.
a) √2x − 2 = √2 − 1
b) 2 − 2√3z = √3
c) √2y + y = 4
d) √3t − 2 = t − √3
11 lis 14:39
Kejt:
a)
√2x−2=
√2−1
√2x=
√2+1
usuń niewymierność..
b) 2−2
√3z=
√3
2
√3z=2−
√3
tak jak w a..
reszta analogicznie, przy czym w 'd' wyciągnij 't' przed nawias i wtedy podziel..
11 lis 15:10
ICSP: Witaj
Kejt
11 lis 15:12
Kejt: cześć
ICSP
11 lis 15:13
ICSP: Mam dla Ciebie zadanko z wielomianów
11 lis 15:17
Kejt: mam się bać?

mam nadzieję, że bez jakichś cudacznych wzorków.
Jakby co to ja się zaraz zwijam i koło szóstej będę..
11 lis 15:18
11 lis 15:32