kakakak
Patryyk D: w(x)=x
6−3x
2−1 Sorry pomożecie

bo nie wiem jak zrobić
11 lis 14:49
ICSP: t = x2 i jedziesz dalej. Tylko pamiętaj o założeniu t ≥ 0
11 lis 14:50
Patryyk D: nie o to mi chodziło .. bo ja i tak nie wiem skąd masz te t
11 lis 14:54
ICSP: więc o co ci chodzi ?
Napisałeś sam wielomian i nawet nie wiem co mam z nim zrobić
11 lis 14:55
Kasiuleek : Rozłóż na czynniki możlwe najniższego wielomiana
11 lis 15:01
ICSP: tam na pewno jest x
2 a nie x
3 
Jeżeli jest x
2 to zadanie na pewno nie jest na poziomie liceum
11 lis 15:03
Kasiuleek : no jest 3x2 no weźcie poomóżcie a nie pierdolice
11 lis 15:16
ICSP: Błąd w zadaniu i tyle

Zapisz to w zeszycie i będzie
11 lis 15:18
Kasiuleek : a ten jest dobry w(x)=x
6−3x
4=3x
2−1 a to

?
11 lis 15:22
ICSP: z tym już da się coś zrobić
11 lis 15:23
ICSP: tylko powiedz gdzie jest znak = bo ja widzę dwa a powinien być jeden
11 lis 15:25
Kasiuleek : 3x
4+3x
2 
a to z tym x6−3x
2− 1

jest żle
11 lis 15:27
Kasiuleek :
11 lis 15:29
ICSP: x6 − 3x4 + 3x2 − 1 = (x2−1)3 = (x−1)3(x+1)3 i już jest rozłożone na czynniki
x6 −3x2 − 1 jest praktycznie nie do rozłożenia dla ucznia w liceum(mowie. o klasie o profilu
matematycznym)
11 lis 15:29
Kasiuleek : czyli po polsku jak ma wyglądać
11 lis 15:38