wyznacz drugą pochodną
Ula: | | −1 | |
wyznacz drugą pochodną |
| |
| | 2√4−x | |
11 lis 13:50
Artur ..... :
wskazówka −−− podaj nam ile wynosi według Ciebie pierwsza pochodna
11 lis 13:58
Ula: | 1 | | −1 | |
| , w odpowiedziach jest |
| |
| 4√(4−x)3 | | 4√4−x3 | |
11 lis 14:06
Maslanek:
| | 1 | | 1 | | −1 | | 1 | | 1 | |
f'(x)=− |
| *− |
| * |
| =− |
| * |
| |
| | 2 | | 2 | | √4−x3 | | 4 | | √4−x3 | |
| | 1 | | 3 | | −1 | | 3 | | 1 | |
f''(x)=− |
| *− |
| * |
| =− |
| * |
| |
| | 4 | | 2 | | √4−x5 | | 8 | | √4−x5 | |
11 lis 14:33
Ula: pierwsza pochodna jest źle obliczona...
11 lis 14:52
Maslanek: Ten sześcian nie powinien być pod pierwiastkiem.

Tylko nad nim

Na dole również.
11 lis 14:52
Maslanek: I w sumie to on jest na pierwiastku, tak swoją drogą, a nie w
11 lis 14:53
Ula: mimo wszystko coś jest nie tak.. wzór na pochodną iloczynu jest nie tak wykorzystany
11 lis 14:57
11 lis 14:58
Ula: odpowiedzi kłamią
11 lis 15:01
Maslanek: Ten sześcian zapewne tam również jest nad pierwiastkiem. nie w środku
11 lis 15:01
11 lis 15:02
Ula: wiem, co, żle zrobiłam...w zapytaniu podałam pierwszą pochodną funkcji √4−x, a chodziło mi o
drugą pochodną właśnie √4−x
11 lis 15:04