Narysuj wykres funkcji i wypisz co najmniej 5 jej własności.
Słaby: f(x)= I 1 − log2(x+1) I
Narysuj wykres funkcji i wypisz co najmniej 5 jej własności.
11 lis 10:56
Słaby: to jak nikt mi nie pomoże?
11 lis 11:12
11 lis 11:14
Słaby: no wiem wiem powtarzam sie ale nikt mi nie odpisuje
11 lis 11:18
Słaby: wiec porazka
11 lis 11:58
Mila: Zrób tabelkę wartości dla funkcji y=log2( x)
PO obiedzie pomogę.
11 lis 13:41
Słaby: Ale Mila ja nie umiem nawet tabelki
11 lis 14:14
Słaby:

y=log
2(x)
to by bylo cos takiego czy nie bardzo
11 lis 15:27
Mila:

Dobrze :
Uzupełnimy
| | 1 | | 1 | | 1 | |
log2 |
| =−2 bo 2−2=( |
| )2= |
| |
| | 4 | | 2 | | 4 | |
log
21=0 bo 2
0=1
log
22=1 bo 2
1=2
g(x)=log
2x (zielony wykres) →translacja T[−1;0] otrzymujemy
h(x)=log
2(x+1) (niebieski)→symetria względem osi OX, otrzymujemy
s(x)=−log
2(x+1)(różowy)→translacja T[0;1] , otrzymujemy
r(x)=1−log
2(x+1) (czerwony ) i ostatnie przekształcenie symetri względem OX tej części co
leży pod osią OX
f(x)=|1−log
2(x+1) | czarny wykres
Teraz wypisz własności, ja sprawdzę i uzupełnię.
11 lis 17:15
11 lis 17:21
Mila: Witaj
Krystek, dobry link.

do własności czy jest w moich obliczeniach usterka?
11 lis 17:56
krystek: Dałam dla zainteresowanej ,która nie umie kreślić y=log2x
11 lis 17:58
Słaby: "Teraz wypisz własności, ja sprawdzę i uzupełnię."
Jak to zrobic?
11 lis 18:15
Słaby: cisza?
11 lis 20:17
Mila: Patrzysz na wykres ten ostatni − czarny.
1) Dziedzina:
x+1>0⇔x>−1
2) dla x∊(−1;1) funkcja jest malejąca
dla x∊<1;∞) funkcja rosnąca
3) x=1 miejsce zerowe
4)Dla x∊(−1;1) ∪(1;∞) funkcja ma wartości dodatnie
5) Zbiór wartości:
y∊<0;∞)
W której jesteś klasie?
11 lis 23:06
Słaby: Ja mam 34 lata i duz zapomnialem a poszedłem teraz do szkoły i ciezko jest to zalapac od nowa.
a t y?
12 lis 12:19
Mila: Ja na bieżąco pracuję z matematyką.
Życzę wytrwałości.
12 lis 14:30
Słaby: wytrwałość jest tutaj bezdyskusyjna Mila walcze... Wziąłem korepetycje

. Pozdrawiam. Mogę do
Ciebie pisać z pytaniami?
16 lis 15:25
Słaby:

a czy to nie bedzie co s takiego ? jest tam wartość bezwzgledna i gdy wchodzimy w minus mamy
znów plus
16 lis 23:44
Mila: Już zapomniałam.
To pytanie do którego zadania?
16 lis 23:59
Słaby: no taki wykres koncowy jest/?
16 lis 23:59
Słaby: f(x)= I 1 − log2(x+1) I
17 lis 00:00
Mila: Zaraz przeanalizuje, tyle było linii, że mogłam pomylić.Dobrze, że jesteś czujny.
17 lis 00:06
Słaby: nauka nie poszła w las
17 lis 00:14
Mila: Możesz sprawdzić rachunkiem punkty charakterystyczne.(najlepiej kratowe)
f(x)= I 1 − log2(x+1) I
x=0
f(0)=|1−log2(0+1)|=|1−log2(1)|=1
f(1)=|1−log2(1+1)|=|1−log22|=|1−1|=0
f(3)=|1−log2(3+1)|=|1−log24|=|1−2|=|−1|=1
Mój wykres czarny jest końcowy.
Poszukam jeszcze wykresu on−line.
17 lis 00:15
Słaby: tak tak Miła o to mi chodziło. Dziękuję i pozdrawiam ciepło.
17 lis 00:19
Słaby: dobrej nocy
17 lis 00:20
Mila: Proszę: Dobranoc.
17 lis 00:22