Równania
Jula: Rozwiąż równania:
1) x = √x−4 + √1−x = 2
2) x = 1 + 3√x2−x−1
Wykreśł następujące fukcji:
1) y = |2|x−1|−3|
2) y = xx−1
3) y = |x|−1 / |x|+1
4) y = (12)x−|x|
prosze o pomoc
10 lis 14:22
ela: przy pierwszym zadania trzeba , tak uwazam, skorzystac z metody starożytnych czyli obie strony
podnieść do kwadratu ( keidy wyjdą ci pierwiastki rozwiazania musisz sprawdzić i wstawić je
dov tego równania co napisalas ! i sprawdzic czy L=P
10 lis 14:32
ICSP: w pierwszym to ty masz podwójne równanie xD
10 lis 14:35
ela: WIĘC NIE MOŻNA ?
10 lis 14:36
ICSP: więc masz od razu że x = 2 i z tego masz sprzeczność
10 lis 14:37
asdf: ukł. równań:
√x − 4 + √1 − x = 2
√x − 4 + √1 − x = x
⇒
x = 2 ⇒ x ∊∅
10 lis 14:39
ela: A UMIAŁBYŚ ICSP ZROBIC TAKIE ZADA NIE

la jakich m równanie x
2−4|x|+m2−5=0 ma dwa różne
rozwiązania ?
10 lis 14:41
10 lis 14:42
ela: SMISZNE

BO TO WŁASNIE JA NAPSIALAM TAMTO. pisze to tutaj gdyz nikt juz nie chce mi w tatym
poście pomóc. a jedyną moja nadzieja jestes Ty, ICSP ...
10 lis 14:44
ela: A tak w ogóle to przepraszam Cię, jULA, ŻE na Twym poście pisze. dobra , już z niego uciekam
10 lis 14:51
ICSP: Narysuj wykres funkcji : y = x2 − 4|x|
Potem narysuj nieskończenie wiele prostych równoległych do osi OX i odczytaj dla jakich
wartości te proste przecinają wykres funkcji y w dwóch miejscach. Na koniec rozwiąż prosty
układ równań a otrzymasz m
10 lis 14:55
Jula: nic sie nie stało Elu

i dziekuje za wskazówki
10 lis 14:59