ciągi geom
kasia: oblicz a1, q, Sn ciągu geometrycznego jeżeli a2= 4, a5= 4000, n=5
8 lis 22:35
Artur_z_miasta_Neptuna:
a
1*q = a
2
S
5 = ... znajdź wzór
8 lis 22:37
Eta:
| a5 | |
| = q3 ⇒ q3= 1000 ⇒q=10 |
| a2 | |
| | 2 | |
an: |
| , 4, 40, 400, 4000 |
| | 5 | |
| | 2 | |
S5= |
| +4+40+400+4000= ........... |
| | | |
8 lis 22:41
Ajtek:
Nie to żebym się czepiał, ale:
w treści zadania mamy podane a
2, nie a
4, zatem mała poprawka:
8 lis 22:42
Eta:
Artur 
....... piłeś? "hrbatkę"
8 lis 22:42
Ajtek:
Eta mnie uprzedziła

.
8 lis 22:42
Ajtek:
A co to jest "hrbatka"
8 lis 22:43
Eta:
"h
erbatkę".... z Neptunem?
8 lis 22:44
kasia: nie kumam
8 lis 22:50
8 lis 23:02