ciagi geomet
kasia: Oblicz a1 i q w ciągu geometrycznym an jeżeli: a3 = −4 i a6= − 32
8 lis 22:52
Eta:
| a6 | |
| = q6−3= q3 ⇒q3= 8 ⇒ q=2 |
| a3 | |
| | a3 | |
a3= a1*q2 ⇒ a1= |
| = ............ |
| | q2 | |
tylko nie pisz,że ........."nie kumasz"
8 lis 22:56
Amaz:
a3*q3 = a6
−4*q3 = −32
q3 = 8
q = 2
a1*q2 = a3
a1*22 = −4
a1 = −1
8 lis 22:57
Amaz:
Kum−kum kumasz Żabciu?
8 lis 22:58
Eta:
8 lis 23:01
Ajtek:
Żabcie o tej porze roku już śpią. Dlatego mogą nie kumać

.
8 lis 23:02
kasia: dobrze rozwiazałam... kumam
8 lis 23:03
Ajtek:
Ups! Ta Żabcia nie śpi i kumać zaczyna

.
8 lis 23:04
Eta:

dla "żabci"
8 lis 23:05
kasia: ehehehe
8 lis 23:06
kasia: Wyznacz a1 i r w ciągu arytmetycznym wiedząc ,że a4=11 i a10 =29. Oblicz S20 a to jak?
8 lis 23:07
Piotr:
a10−a4 = 6r
8 lis 23:12
kasia: a z polskiego sa takie strony?
8 lis 23:16
Piotr:
nie wiem
8 lis 23:19
Eta:
Ale mnie by tam nie było
8 lis 23:20
Piotr:
no i nie byłoby tyle
8 lis 23:21
kasia: eta to kto jestes?
8 lis 23:21
Ajtek:
Mnie na stronach z polskiego w sumie też nie

.
No chybaże, jako pytający...
Cześć
Piotr 
.
8 lis 23:21
kasia: witam
8 lis 23:22
8 lis 23:22
Eta: Co to jest "chybaże" ?
8 lis 23:23
Piotr:
pokazanie, ze bylby tam jako pytajacy
8 lis 23:24
Piotr:
cześć
Ajtek
8 lis 23:24
kasia:
8 lis 23:24
Ajtek:
Jak to co? Zjedzona spacja zamiast

.
8 lis 23:25