matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potęgi
Jakub:
POTĘGI , POMOCY ! a) (0,75)
2
* 12
5
*
1
18
4
b) (0,2)
12
:
1
125
4
c) 18
6
*
1
108
3
0,25*10
10
d)
125* 50
3
8 lis 19:50
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
8 lis 19:50
Jakub:
fest mi to pomoc.
8 lis 19:52
krystek:
3
0,75=
4
3
3
2
(
)
2
=
4
4
2
12
5
=(3*4)
5
= ... }
8 lis 19:52