procenty
Kindzior: Pan Kowalski postanowił wpłacać na lokatę co 3 miesiące 1800 zł, odłożone z comiesięcznych
zarobków. Lokata ma oprocentowanie 4,5% w skali roku i kapitalizację co 3 miesiące. Ile Pan
Kowalski będzie miał na koncie po 5 latach?
8 lis 19:31
8 lis 19:38
8 lis 19:38
Kindzior: Takie zadania to ja wiem jak rozwiązać. Tu mam problem z tym, że jest lokata na którą co 3
miesiące dorzucane jest 1800zł
8 lis 19:46
Kindzior:
8 lis 19:54
Kindzior: Czy nikt nie umie tego rozwiązać?
8 lis 20:14
wmboczek: suma ciągu geometrycznego
a1=1800
q=(1+4,5%/4)
okresów 4*5=20
8 lis 20:33
Kindzior: w sensie n=20 tak?
nie wiem czy dobrze ale wychodzi mi 40120
8 lis 20:45