Ciekawego coś :D
Maslanek: Rzućta coś ciekawego
8 lis 19:30
adaś: Oblicz:
Całkę potrójną 9 stopnia z logarytmu naturalnego na granicy sinusa z pierwiastka sześciennego
po obszarze omega .
8 lis 19:31
adaś: sądzę że jest ciekawe
8 lis 19:32
Maslanek: 
Coś przyziemnego?
8 lis 19:32
MQ:

Bok kwadratu =1
łuki mają środki w wierzchołkach kwadratu i promienie równe połowie przekątnej.
Obliczyć pole rozetki.
8 lis 19:39
Zuza: to proszę mi wytłumaczyć jak ocenic czy funkcja jest suriekcja iniekcja albo bijekcja hehe
8 lis 19:40
8 lis 19:43
Maslanek: Dobra

Już dzisiaj nic nie chcę

Muszę napisać wypracowanie xD
8 lis 19:47
MQ:
8 lis 19:48
aniabb: 2π−2
8 lis 20:10
emi: Suma sinusów kątów ostrych w pewnym trójkącie prostokątnym jest równa √6 : 2. Oblicz iloczyn
sinusów i cosinusów tych kątów. BARDZO proszę o pomoc
8 lis 20:37
aniabb: sinα +sinβ=√6/2
sinα+cosα=√6/2
(sinα+cosα)2 = sin2α+cos2α +2sinαcosα = 6/4
sinαcosα=1/4
sinαsinβ=1/4
cosβcosα=1/4
8 lis 20:40
emi: Dziękuję bardzo

!
8 lis 20:42
8 lis 21:12