pytanie
adaś:
Zadanie z działu funkcji kwadratowej, narysuj wykres i określ zbiór wartości
f(x)=−2x
2+3
dobrze mi p wyszło,bo potem brzydkie q wychodzi mi ?
8 lis 19:13
Aga1.: Ok.
8 lis 19:15
adaś: jak wyznaczyć w prosty sposób zbiór wartości tutaj ?
8 lis 19:17
adaś: ?
8 lis 19:21
8 lis 19:22
krystek: Wylicz poprawnie p
zwróć uwagę ,że wykres to −2x2 podniesione o 3 jednostki w górę , więc p=..?
8 lis 19:24
8 lis 19:25
krystek: Adaś naucz się współczynników ax2+bx+c
8 lis 19:27
Aga1.: Przepraszam Adaś , zagapiłam się, p=0,q=3.
8 lis 19:30
adaś: jak to choler...wyliczyć

Mogę prosić o jakieś obraz tego ? Dopiero teraz zaczynam ten dział
8 lis 19:30
Aga1.: f(x)=−2x
2+
0x+3
a=−2, b=0, c=3
q=f(0)=
8 lis 19:33
adaś: no tak dzięki
8 lis 19:35