pomocy
marzena: Przekątna przekroju osiowego walca ma długośc 12 cm i jest nachylona do podstawy pod kątem 60
stopni. oblicz długośc promienia i wysokość walca.
16 maj 18:17
tim: Pomagam. Gimnazuum czy liceum?
16 maj 18:17
marzena: gimnazjum
16 maj 18:19
marzean: 3 klasa
16 maj 18:19
mazai: długość to ja mam tylko wysokośc coś nie wychodzi
16 maj 18:20
g: promień to 3pierwiastki z 2
16 maj 18:21
tim:

Pokażę.
Przekrój osiowy walca jest prostokątem (patrz rys.).
Bok czerwony: 12
Bok niebieski: d
Bok zielony: h
Kąt różowy 60
o.
Kąt pomarańczowy 30
o.
Korzystając z
2280 oblicz d oraz h
16 maj 18:22
tim: Promień to
NIE 3
√2
16 maj 18:23
mazia: weż mi lepiej sam oblicz tą wysokośc
16 maj 18:24
tim: d = 6 r = 3
h = 6√3
16 maj 18:24
marzena: widzisz wszystko mam żle
16 maj 18:24
fgd: przecież tu sa kąty 45 stopni
16 maj 18:25
tim: Gdzie masz kąty 45 O.o
16 maj 18:25
n,: czy 60 i 30
16 maj 18:26
kj,m: dzieki widzisz jaki ze mnie gamoń
16 maj 18:28