matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania prostych
Jessi:
Napisz równania prostych, które zawierają boki trójkąta o wierzchołkach A=(1,1), B=(5,3) i C=(4,−2).
7 lis 19:32
Piotr:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1223.html
albo z ukladu rownan y=ax+b
7 lis 19:35