Proszę bardzo o pomoc
Kasia2: Wielkości podane w pierwszej kolumnie tabeli wyraź w jednostkach podanych w drugiej kolumnie
,zaokrąglając wyniki do pełnych jednostek .Oblicz z dokładnością do czwartego miejsca po
przecinku błąd względny wykonanego przybliżenia.
3296 metrów /kilometry
175 gramów /dekagramy
2360/złote
1000 sekund/minuty
7 lis 10:53
Artur_z_miasta_Neptuna:
1km to ile metrów

a więc 3296 metrów to ile kilometrów

1dekagram to ile gramów
a więc 175 gram to ile dekagramów

trzecie −−− cos 'pominąłeś' pewnie tam sa grosze na złotówki ... tak samo jak wyżej
i w końcu sekundy na minut ... analogicznie
7 lis 10:55
7 lis 11:07
aniabb: 175g = 17,5dag ≈18dag (jak jest połówka zaokrągla się do parzystej)
δ={0,5}{17,5}*100% =2,8571%
7 lis 11:11