matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Letty:
oblicz pochodną:y= 2
√
x
6 lis 19:32
Piotr:
eee y= 2x
1/2
6 lis 19:35
Beti:
https://matematykaszkolna.pl/strona/359.html
6 lis 19:35
Letty:
no jak dla mnie to ta pochodna to poprostu x
6 lis 19:37
Piotr:
y' = x
−1/2
6 lis 19:40