matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz.
jaa.:
Potęgi . a) 8
4
*
1
4
8
b) 54
5
*
1
3
15
c) (0,75)
2
* 12
5
*
1
18
4
d) (0,2)
12
:
1
125
4
e) 18
6 *
1
108
3
0,25 * 10
10
f)
125*50
3
6 lis 17:29
dero2005:
1
8
2
12
a) 8
4
*(
1
4
)
8
= (2
3
)
4
*
=
= 2
12−16
= 2
−4
=
(2
2
)
8
2
16
1
1
=
2
4
16
6 lis 18:36
dero2005:
1
15
2
5
*3
15
b) 54
5
*(
1
3
)
15
= (2*3
3
)
5
*
=
= 2
5
= 32
3
15
3
15
6 lis 18:39
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
6 lis 18:40