Przedstaw wyrażenie w postaci logarytmu pewnej liczby
OLA: a) logx3+2logx
b) log√x−32log x
c) 12logx4+1
d) 1−2log12x
6 lis 17:09
krystek: a)5logx
b)−logx
3)1=log10 i dalej działaj
4)1=log12(12)
6 lis 17:14
OLA: niestety w książce mam inne odpowiedzi...
6 lis 17:22
krystek: c i d masz zrobić sama
6 lis 17:23
OLA: ale chodzi o to że a i b mają też inne odpowiedzi.
6 lis 17:26
krystek: Jakie w a, b?
6 lis 17:33
Antoni: Mi wychodzi tak samo.
6 lis 17:37
OLA: a) logx5
B) log1x
6 lis 17:38
Antoni: to jest to samo tylko zapis inny.
6 lis 17:40
OLA: no juz sobie rozwiązałam dzięki

tylko mam problem z d.
6 lis 17:41
Antoni: logx3 + 2logx = log x3 + logx2= log x5 = 5logx
6 lis 17:42
6 lis 17:47
Antoni: log1/2
6 lis 17:48
Antoni: d) log1/2{1/2} − log{1/2}x2= log1/2{1/2}x−2
6 lis 17:51
OLA: odpowiedz ma być log1/212x2
6 lis 17:52
OLA: wielkie dzięki
6 lis 17:54