...
kasia: Arturze z miasta Neptuna jesteś

?
6 lis 10:31
kasia: cisza....
może wobec tego ktoś inny mi pomoże?
chodzi mi o to zadanie:
https://matematykaszkolna.pl/forum/164592.html
wydaje mi się,że
irena 1 podała błędną odpowiedź.Moim zdaniem odp.a)9152052
cyfr,odp.b)3918990 cyfr pod warunkiem,że w a)nie biorę pod uwagę tej cyfry
−1 na końcu
przykładu.a w b)nie biorę pod uwagę tej cyfry
+1,oraz logarytmuję liczbę 19249...czy
dobrze rozumuję?
6 lis 10:46
aniabb: te jedynki w przykładach nie zmieniają liczby cyfr (mała szansa żeby były same 9

) więc
faktycznie nie należy ich uwzględniać
6 lis 11:17
aniabb:
log 230402457 =30402457 log2 = 30402457*0,301029 = 9152052 tak masz rację ..
zauważ że irena tylko szacowała
6 lis 11:20
Artur z miasta Neptuna: Zresta nie moga byc same dziewiatki bo wtedy +1 by nie byla liczba pierwsza
tak samo jak same dizewiatki nie moga byc liczba pierwsza
6 lis 11:25
kasia: dziękuję

..i zwracam honor
irenie 1
6 lis 11:33