matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
Aga:
wzór w postaci kanonicznej funkcji y=3/4x
2
+1/2x−1/4 to ?
5 lis 22:09
aniabb:
https://matematykaszkolna.pl/strona/69.html
5 lis 22:14
Nienor:
−1
4
−1
p=
*
=
2
6
3
3
1
1
1
1
1
q=
*
−
*
−
=−
4
9
2
3
4
3
3
1
1
(x+
)
2
−
4
3
3
5 lis 22:19