matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz:
domi :
a) log o podstawie9 pierwiastek z 3− log o podstawie 3 pierwiastek czwartego stopnia z 3
5 lis 21:00
Piotr:
jasne...
https://matematykaszkolna.pl/forum/przyklady9.html
5 lis 21:02
domi :
log
9
√
3
−log
3
4
√
3
5 lis 21:07
Piotr:
9
x
=
√
3
3
2x
= 3
1/2
5 lis 21:09
Piotr:
1
drugie log
3
4
√
3
= log
3
3
1/4
=
4
tu masz wzory :
https://matematykaszkolna.pl/strona/218.html
5 lis 21:10
domi :
dzięki Piotr
5 lis 21:13