matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosta i płaszczyzna
D.:
Napisać równanie płaszczyzny przechodzącej przez punkt P(1,4,2) i ⊥ do prostej l:
⎧
x−2y=1
⎩
2x+z=3
odp.2x+y−4z+2=0
5 lis 18:43
D.:
Proszę o pomoc
!
5 lis 18:47
D.:
5 lis 19:02
Krzysiek:
https://matematykaszkolna.pl/forum/164603.html
5 lis 19:05
D.:
dziękuje bardzo, rozwiązując to początkowo przedobrzyłam w obliczeniach
juz mi wyszlo
5 lis 19:14